Αναζήτηση
Καλάθι 0

Ο Ηλίανθος ή Ηλιοτρόπιο ή Girasole στα ιταλικά, είναι το λουλούδι που στρέφεται πάντα προς τον Ήλιο.

Στο εργαστήριο χειροποίητων ρούχων και παιχνιδιών Girasole , οι δημιουργίες μας δέχονται, κοιτούν κι αντανακλούν το Φώς!

Από την ημέρα που έτυχε να δω χιλιάδες girasoli πλαγιές των λόφων, έκτοτε αυτή η εικόνα κατοικεί στα όνειρά μου.

Αυτό είναι το θέμα στο οποίο επανέρχονται η δημιουργίες μου. Ρούχα και παιχνίδια που δέχονται, κοιτούν και αντανακλούν το Φως!

Μεγάλωσα στο Αιγαίο, στο κέντρο των Κυκλάδων στο ηλιόλουστο νησί της Σύρου. Σπούδασα θέατρο και εργάζομαι ως ηθοποιός από το 2000 μέχρι και σήμερα.

Ο σχεδιασμός και η κατασκευή ρούχων και παιχνιδιών με γοητεύει από τότε που απέκτησα δύο κόρες και άρχισα να αποτυπώνω τα όνειρά μου πάνω στα πράγματα που σχεδίαζα ειδικά γι' αυτές.

Το 2013 μετακόμισα στο Ναύπλιο κι αποφάσισα να ξεκινήσω το σχεδιασμό ρούχων προτείνοντας τη δική μου παραγωγή που αποτελείται από μοναδικά, 100% χειροποίητα ρουχαλάκια και βαπτιστικά. Στη συνέχεια ήρθαν τα χειροποίητα κουκλόσπιτα και συνεχίζω με νέες ιδέες...

Το όνειρό μου:  Οτιδήποτε φτιάχνω και σχεδιάζω, να αντανακλά  το φως του ήλιου των παιδικών χρόνων στο πρόσωπο κάθε παιδιού που θα το αποκτήσει.  Ο Προσανατολισμός στο Φώς!

Τα ρούχα 

Κάθε ρούχο είναι ένας μοναδικός, μικρός, εικαστικός πίνακας. Ένα κολάζ από ύφασμα. Συνδυάζω συχνά στα απλικέ μου τεχνικές patchwork και quilting. Μια τεχνική που συνδυάζει φαινομενικά ετερόκλητα υλικά και συνθέτει πάνω σε κάθε ρούχο μια εικόνα. Ένα νησί στον ήλιο. Μια μπουγάδα στον ήλιο. Ένα καράβι στον ήλιο. Ένας γλάρος, ένας φάρος, ένα κορίτσι, ένας Ηλίανθος ή και όλα μαζί.

Ο καμβάς μου είναι κυρίως το τζιν. Το επέλεξα γιατί είναι ένα 100% βαμβακερό ύφασμα, εύχρηστο, ανθεκτικό κι ευέλικτο που παραμένει απλό κι αυθεντικό.

Είναι ο βαμβακερός μου καμβάς στις αποχρώσεις του ουρανού, της θάλασσας και των αφρών της.

Τα κουκλόσπιτα - βαλιτσάκια 

Κάθε κουκλόσπιτο είναι ένας μοναδικός εικαστικός μικρόκοσμος από χειροποίητες μινιατούρες.

Μικροσκοπικά έργα τέχνης, προσιτά κι εύκολα στη μεταφορά και στο στήσιμό τους. Η ιδέα είναι ένα ιδιαίτερο μεταφερόμενο παιχνίδι. Μία σύγχρονη επιλογή για γονείς και παιδιά που στη βόλτα δεν θέλουν ν' απασχολούνται με οθόνες (!) αλλά με παιχνίδια που εξάπτουν τη φαντασία, "μοιράζονται" και είναι πραγματικά ιδιαίτερα και μοναδικά.

Ένα κουκλόσπιτο παραμένει πάντα το όνειρο κάθε παιδιού. Τα κουκλόσπιτα που φτιάχνω ένα ένα με το χέρι, είναι μια μοναδική κατασκευή, κοστίζουν λιγότερο από τα "έτοιμα"  και μεταφέρονται παντού!

Σε μια εποχή σκοτεινή για τις συνθήκες εργασίας στη χώρα μου, τα προιόντα μας φτιάχνονται αποκλειστικά από εμένα και τους συνεργάτες μου στην Ελλάδα σε συνθήκες αξιοπρεπούς εργασίας.

Είσοδος χρήστη

Αν δεν έχετε λογαριασμό στο κατάστημα μας.

Δημιουργείστε έναν εδώ

Για την ορθή λειτουργία του Girasole.gr, και στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού νόμου, απαιτείται η συγκατάθεση σας στην χρήση Cookies. Σεβόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα, και δεν τα πουλάμε σε τρίτους.